Hamark Produktion

Hamark Produktion

 

Aktuellt


2010-06-25

Bygga och använda språk – bliss i AKK

En helt ny film från SÖK. Filmen visar hur du kan göra för att komma igång och utveckla kommunikation via bliss. Du får möta blissanvändare i olika åldrar och på olika språklig och kognitiv nivå. Du får också riktlinjer för hur man gör för att både börja och fortsätta med kommunikation via blissymboler. Filmen visar också hur viktigt det är att få möjlighet att träffa och samspråka med andra blissare.

Till filmen hör boken Bygga och använda språk - Bliss i AKK (Heister Trygg, 2009, www.sokcentrum.se

Pris: bok: 189 kr + moms, DVD-film: 230 kr + moms.

 

 


2010-05-08

Nu är filmen om Kosovo klar. Den handlar om vårt nyaste land i Europa. Vi får med nya ögon se hur man efter inbördeskriget bygger upp landet.

Läs mer...

Kosovo

2010-02-16

Integrationsfilmen är en skolfilm som tar upp frågan varför folk från andra länder flyttar till Sverige. Vad är skillnaden mellan en flykting och en invandrare? Vi följer några personer på deras väg från ett land i krig till att bli integrerad i det svenska samhället. Dessutom får vi se flera exempel på vad som görs för att våra nya svenskar ska komma in i det svenska samhället på bästa sätt. Och att det inte är så lätt att komma in i en ny kultur med ett nytt språk.”

 

2010-01-30

Vi precis har gjort en film för Barn- och ungdoms-psykiatrin i Malmö. Filmen ska användas i kurser för föräldrar som har barn med ätstörningar. Filmen består av ett flertal scener som ska vara till utgångspunkt för samtal kring olika delämnen.


2009-11-27

"COPE på romanes" är producerad av oss på uppdrag av Staffanstorps kommun och är en del i en föräldrautbildning för romer. Utbildningen bygger på COPE-modellen som är framtagen av BUP kliniken i Malmö. DVDn innehåller flertalet dramatiserade scener som blir till "starters" för samtal i föräldrautbildningen. läs mer...

 


2009-11-20

Nu finns filmen "Medeltiden i Sverige" för försäljning. Filmen är en översikt av medeltiden och i filmen berättar bonden Eriksom lever under denna tid, om de stora förändringarna som skedde då och hur Sverige bildades. Klicka på länken för att läsa mer...

 


Vi har även gjort en film om vad som händer när någon drabbas av ett trauma. Filmen heter "Genom katastrofen" och tar upp många viktiga frågor om vad som händer när katasrofen är ett faktum. Klicka på länken för att läsa mer...

2009-11-02

MEDELTIDEN I SVERIGE

Vi följer utvecklingen från det att landet består av många landskap till att bli ett land, Sverige. Filmen berättar också hur det var att leva på den tiden. Dessutom får vi träffa några betydelsefulla personer som levde under medeltiden.

Filmen är klar för distribution under november 2009.

INTEGRATION

Vi spelar in en film om integration för grundskolan. Den tar upp varför människor från andra
länder kommer till Sverige och söker asyl. Vi får följa en familj i de olika stegen från hemlandet till att bli
integrerad i Sverige. Dessutom tar filmen upp goda exempel på integration.

Filmen är klar i december.

KOSOVO

Vi håller på att redigera en film om Kosovo.

Filmen blir klar i början av 2010.I övrigt har vi följande projekt på gång

Inspelning av översiktsfilmen om Medeltiden för skolorna i Sverige

Slutredigering av en språkfilm för Region Halland som ska ligga i språkväskor för föräldrar och barn med talsvårigheter

Inspelningsstart för en metodfilm för Södra regionens kommunikationscentrum i Malmö

Planering av 2 st skolfilmer om Integration och Integritet

 


2009-07-10

Vi håller just nu på att distribuera filmen "Glöm aldrig detta" som handlar Lea "Lorka" Gleitman. Hon var en av dem som överlevde koncentrationslägren under andra världskriget.

Det finns idag inte många människor kvar som berätta om sina upplevelser. Lorka överlevde och vi får aldrig glömma hennes berättelse.

Under Lorkas gripande berättelse följer vi en svensk skolklass som reser till några döds- och koncentrationsläger i Polen.

Du kan läsa mer om filmen genom att klicka på bilden eller länken ovan.

 

Elever från skolklassen utanför
ett av koncentrationslägren


2008-12-10

I början av 2008 avslutade vi ett stort film- och musikprojekt med den svenske operastjärnan Carry Persson.

Vi har gjort musikfilmerna till hans nya DVD "Heroic songs", som distribuerats av Sony BMG över hela världen. Läs mer...

Se klipp från Carry Perssons DVD
"Heroic sångs"

Carry Persson

Carry Persson