Hamark Produktion

Hamark Produktion

 

Filmer om Etik


 

Genom katastrofen

 

Omslag

Arbetsblad

Genom katastrofen

Vare sig vi vill det eller ej så kommer männsikor att drabbas av katastrofer och sorg. I filmen får vi möta människor som drabbats av katastrofen Tsunamin och stormen Gudrun. Filmens betoning är lagd på det som generellt rör sig i huvudet på en person som ställs inför svåra prövningar.


Inspelad: 2009
Speltid: 26 min
Av: Sebastian Hamark
Målgrupp: Klass 7 och uppåt
Ämne: Samhällskunskap, psykologi, livskunskap och religion
Språk:
Svenska

 

Tillbaka


Glöm aldrig detta

 

Omslag

Arbetsblad

Glöm aldrig detta

"Glöm aldrig detta" handlar om Lea "Lorka" Gleitman. Hon var en av dem som över levde koncentrationslägren under andra världskriget.

Det finns idag inte många människor kvar som berätta om sina upplevelser. Lorka överlevde och vi får aldrig glömma hennes berättelse.

Under Lorkas gripande berättelse följer vi en svensk skolklass som reser till några döds- och koncentrationsläger i Polen.


Inspelad: 2009
Av: Ewa & Rolf Hamark
Speltid: 32 min
Språk:
Svenska

Tillbaka


Att ta avsked

 

Omslag

Arbetsblad

 

Att ta avsked

Det finns ett klart och tydligt behov inom vården att få hjälp och tid att samtala kring olika etiska frågeställningar som dyker upp vad gäller förhållandet patient – personal, personal – personal, personal – administration.

Filmen består av ett antal korta dramatiseringar kring olika situationer som personal inom sjukvården möter.

Materialet är tänkt att ge inspiration och information om hur man kan samtala kring de scener man sett på filmen och sätta dessa i relation till den egna arbetssituationen.

Inspelad: 2000
Av:
Ewa & Rolf Hamark
Speltid:
12 min
Språk:
Svenska

Tillbaka


Vem bryr sig

 

Omslag

 

Vem bryr sig?

Ett etikmaterial för barn i åldern 10-14 år, för lärare, föräldrar och alla andra som har med barn att göra.

Materialet består av en videofilm och ett arbetsmaterial. Videofilmens 25 scener skall sätta i gång samtal och diskussioner om mobbning, kompisar, vuxna och mycket annat. Arbetsmaterialet har några artiklar kring föräldrarollen och förslag till hur man kan lägga upp samtal utifrån de olika scenerna.

Inspelad: 2004
Av:
Anna Ehde Malmberg & Rolf Hamark
Speltid:
28 min
Förlag:
Argument
Mediatyp: Bok & VHS
Språk: Svenska


 

Tillbaka


 

Omslag

Kränkande särbehandling

Filmen består av två stycken dramatiserade scener som är tänkt att användas som underlag för samtal om mobbning på jobbet.

Produktion för Helsingborgs Stad.

Inspelad: År 2006
Manus: Hans Dahlin
Av: Rolf Hamark
Tid: ca 8 min

Tillbaka


Input

Omslag del 1

Omslag del 2

Input del 1 och 2

Berit Simonsson och Hans Weichbrodt är välkända och mycket goda bibelförkunnare med ett tilltal och språk som passar alla. På DVD:n turas de om att upp olika ämnen ur apostlagärningarna. Deras inspirerande inledningar är utmärkta som underlag för samtal och fördjupning.

Förföljelse, motstånd, glädje, uppfyllelse – alla är de ord som hänger samman med den undervisning som Berit Simonsson och Hans Weichbrodt delar med sig av i ”InPut del 1 och del 2” – en vandring genom Apostlagärningarna.

Videon är indelad i sex avsnitt. Varje avsnitt följs av några frågor som ni kan samtala kring. Naturligtvis finns där många andra frågor som ni kan ta upp. Tanken är att man ska ta ett avsnitt vid varje tillfälle man möts och sedan arbeta vidare i gruppen. Materialet går också alldeles utmärkt att användas för enskilt studium.


Inspelad: 2008
Produktion
: Gaudete Förlag och Hamark Produktion
Av: Anna Ehde Malmberg & Rolf Hamark
Speltid: 1 tim och 23 min
Språk:
Svenska

 

 

 

 

Tillbaka


Schysst

 

Omslag

Schyst

Ett etikmaterial för tonåringar om hur vi är och fungerar tillsammans. Två videofilmer visar ett 60-tal korta scener ur vardagslivet. Rollerna spelas av professionella skådespelare och talangfulla ungdomar. Till videofilmerna finns ett studiematerial med färdiga lektionsförslag. De olika scenerna vill sätta i gång diskussioner om hur vi är och bör vara mot varandra.

Videon innehåller också helt dokumentära inslag med människor som får svara på frågor kring hur de ser på de olika ämnen som behandlas.

Grunden för materialet är de tio budorden.


Förlag: Argument
Mediatyp: Bok & VHS
Språk: Svenska
Speltid: 42 + 37 min
Av: Anna Ehde Malmberg & Rolf Hamark
Inspelad: 1999

 

Tillbaka


 

Omslag

Kommunikativ omvårdnad

Om Alternativ och kompletterande kommunikation för personer med demens, förvärvad hjärnskada och utvecklingsstörning.


Producerad för Södra Regionens Kommunikationscentrum.

Inspelad: 2008
Av:
Rolf Hamark

Filmen beställer du hos SÖK
www.sokcentrum.se

Tillbaka


Takk

TAKK – Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation

Filmen ger teoretisk kunskap om och visar hur TAKK används i vardagen. Du får träffa en TAKK-användande omgivning i skola och vardag och TAKK-användare, både barn och vuxna. Filmen knyter an till boken TAKK – Tecken som AKK (Heister Trygg, 2003) och används med fördel tillsammans med denna i undervisning/handledning av föräldrar eller personal.

DVD. Visningstid 18 min.

Filmen beställer du hos SÖK
www.sokcentrum.se

 

Tillbaka


 

Omslag

GAKK Grafiksk AKK

Om saker bilder och symboler som alternativ och kompletterande kommunikation. Barn och vuxna med funktionshinder KAN kommunicera om personer i omgivningen gör det möjligt. En våg kan vara att använda sig av grafisk AKK: föremål bilder och symboler.

I filmen får vi se konkreta föremål användas i kommunikationen mellan barn och vuxna. Filmen knyter nära an till teoriboken med samma namn: GAKK.

Manus: Ida Andersson, Boel Heister, Gunilla Delving M
Foto: Rolf Hamark, Hamark Produktion
Språk: Svenska
Produktion: SÖK, Södra regionenskommunikationscentrum
Inspelad: 2007

Filmen beställer du hos SÖK
www.sokcentrum.se

Tillbaka


Akk

 

Bygga och använda språk – bliss i AKK

En helt ny film från SÖK. Filmen visar hur du kan göra för att komma igång och utveckla kommunikation via bliss. Du får möta blissanvändare i olika åldrar och på olika språklig och kognitiv nivå. Du får också riktlinjer för hur man gör för att både börja och fortsätta med kommunikation via blissymboler. Filmen visar också hur viktigt det är att få möjlighet att träffa och samspråka med andra blissare.

Till filmen hör boken Bygga och använda språk - Bliss i AKK (Heister Trygg, 2009, www.sokcentrum.se

Pris: bok: 189 kr + moms, DVD-film: 230 kr + moms.

Tillbaka