Hamark Produktion

Hamark Produktion

 

Historisk film


 

Glöm aldrig detta

 

Omslag

Arbetsblad

Glöm aldrig detta

"Glöm aldrig detta" handlar om Lea "Lorka" Gleitman. Hon var en av dem som överlevde koncentrationslägren under andra världskriget.

Det finns idag inte många människor kvar som berätta om sina upplevelser. Lorka överlevde och vi får aldrig glömma hennes berättelse.

Under Lorkas gripande berättelse följer vi en svensk skolklass som reser till några döds- och koncentrationsläger i Polen.

Språk: Svenska
Speltid: 32 min
Av: Ewa & Rolf Hamark
Inspelad: 2009

Tillbaka


Minnenas bro

 

Omslag

 

Minnenas bro

Minnenas Bro är ett minnesprojekt. Projektets ändamål är att genom personliga berättelser skildra hur vardagslivet såg ut för några av de människor som var barn och unga under 1920- och 30-talet

I denna film berättar äldre personer om sin barn- och ungdomstid under denna tid. Deras liv liknar det liv vi lever idag: de gick i skolan, lekte, fick arbete, de gladde sig till julen och åkte ibland över till den andra sidan av Öresund.

Men på många sätt var deras liv ändå annorlunda på den tiden och genom att få kunskap om detta kan vi kanske bättre förstå varför de ofta tänker annorlunda än vad barn och unga gör idag.

Språk: Svenska och danska
Speltid: 35 min
Av: Ewa & Rolf Hamark
Inspelad: 2005


Tillbaka