Hamark Produktion

Hamark Produktion

 

Meny 1


Tillbaka

Ingredienser

400 gram lax i bitar
salt, svartpeppar
1 fänkål
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt, urkärnad och tunt skivad
1 msk olivolja
4 små ansjovisfiléer
6-7 dl fiskbuljong
1 msk hummerfond
1 msk curry
2 limeblad
1 dl kokosmjölk

Vintips:

Fetzer Valley Oaks Chardonnay 2008
nr 16653
ca 90 kr

Laxsoppa med fänkål

4 port

Gör så här:

Skär laxen i bitar, 3x3 cm och salta och peppra dem runtom. Skär fänkålen i tunna klyftor. Spara vipporna till garneringen. Skölj och skär purjolöken i tunna slantar. Skala och skiva vitlöken tunt.

Fräs fänkål, purjolök, vitlök och chili i olja några minuter utan att bryna. Tillsätt övriga ingredienser utom fisken och låt småputtra i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner laxbitarna och lägg på ett lock. Stäng av värmen och låt soppan stå och dra i 7-10 minuter. Garnera med några fänkålsvippor.


Ingredienser

700 gram fläskfilé
salt, peppar
smör till stekning
3 morötter
2-3 palsternackor
1 pkt haricots verts
rapsolja till stekning
150 g champinjoner
3 vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
majsstärkelse
2 msk japansk soja

Tillbehör

Färsk persilja
sallad

Vintips

Ramos Reserva 2008
nr 6139
ca 70 kr

Fläskfilé på rotsaksbädd

4 port

Gör så här:

Putsa filén och krydda runtom med salt och peppar. Hetta upp en klick smör i en het stekpanna och stek köttet runtom tills det får fin färg.

Skala grönsakerna och skär i mindre bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek grönsakerna tills dom börjar få en fin färg. Krydda och lägg över i en eldfast form och lägg fläskfilén ovanpå. Efterstek i ugnen på 200* i ca 15 minuter.

Skiva champinjonerna och vitlöken. Stek svampen mjuk i lite olja, vänd ner vitlöken och häll på grädden. Koka ihop till en simmig konsistens. Red ev med lite (ca 1 tsk) majsstärkelse i lite vatten. Smaksätt med sojan.

Ta ut formen ur ugnen och skär köttet i skivor. Lägg tillbaka köttet ovanpå grönsakerna och häll såsen över. Sätt ugnen på 225* och gratinera i ca 5 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Garnera ev med färsk persilja. servera med sallad.

 


Ingredienser

2 gelatinblad
1 dl socker
½ dl socker
½ dl vatten
½ vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 kanelstång
4-8 kardemummakärnor

Tillbehör

Färska hallon och björnbär blandade med 1 ½ msk socker

Vintips

Asti Araldica
nr 7750
ca 60 kr

Pannacotta Caramel med bärkompott

4 port

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i lite vatten, låt stå. Häll 1 dl socker och ½ dl vatten i en liten stekpanna och låt koka tills sockret börjar skifta färg. Häll ca 1 msk av den heta sockerblandningen i botten på var och en av portionsskålarna. Vicka på skålarna medan sockret fortfarande är varmt, så att hela bottnen täcks.

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Lägg stång och kärnor i en kastrull, tillsätt grädde, kanelstång, kardemummakärnor och ½ dl socker.
Värm upp och låt sjuda ett par minuter. Sila ner blandningen i en bunke. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dom i den varma gräddblandningen. Fördela i portionsskålarna och förvara i kylen i minst 4 timmar.

Mixa bären med sockret eller bara rör dom med sockret. Fördela på panacottan precis före servering.