Hamark Produktion

Hamark Produktion

 

Meny 2


Tillbaka

Ingredienser

2-3 färska rödbetor
2½ dl blandad sallad
¼ rödlök i tunna skivor
1  msk olivolja
½ lime, skalet + saften av denna
salt, peppar
75 g getost
2 skivor rostat vitt bröd
1 msk honung
½ röd chilifrukt, urkärnad

Vintips:

By the river Riesling
nr 7413
ca 60 k

 

Rödbetssallad med getost

2 port

Gör så här:

Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Skala och skär i bitar. Blanda med sallad, lök, olivolja, skal och saft av lime. salta och peppra.

Skär getosten i 2 skivor och fördela på bröden. Ringla lite honung över och toppa med tunt strimlad chili. Gratinera i 225* varm ugn i 8-10 minuter. Servera den ljumma toasten till salladen!


Ingredienser

½ rå kyckling
1 dl blandade örter, t ex basilika, persilja & rosmarin
½ lime, saften av denna
salt, peppar
rapsolja till stekning
1 morot
½ fänkålssallad
1 apelsin; saften av denna
2 dl kycklingbuljong
några kvistar färsk rosmarin

Tillbehör

Kokt Jasminris eller
kokt potatis

Vintips

Briccotondo Barbera
nr 2773
ca 75 kr

 

Kyckling med apelsinkokta grönsaker

2 port

Gör så här:

Dela kycklingen i bitar. Hacka örterna och pressa in dem under kycklingskinnet. Bind med steksnöre, om det behövs! Pressa limesaft över, salta och peppra.

Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kycklingbitarna med skinnsidan ner tills skinnet får fin färg. Lägg över i ugnsfast form och efterstek i 150* varm ugn i ca 20 minuter.

Skala och slanta moroten tunt. Skär fänkålen i tunna klyftor. Lägg grönsakerna i en kastrull och tillsätt apelsinsaften. Späd med buljongen och lägg i rosmarinen, låt koka i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med grönsakerna och riset/potatisen.

 


Ingredienser

½ lime, skalet av denna
½ dl vatten
½ dl socker
10 jordgubbar

Kanelglass

2 äggulor
¾ dl florsocker
½ lime, skalet + saften av denna
½ tsk vaniljsocker
kanel efter smak (ca 1 tsk)
2½ dl vispgrädde

Tillbehör

smulad Italiensk mandelskorpa

Vintips

Ruffino Serelle
nr 8119
ca 130 kr

 

Kanelglass med limejordgubbar & mandelskorpor

4 port

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i lite vatten, låt stå. Häll 1 dl socker och ½ dl vatten i en liten stekpanna och låt koka tills sockret börjar skifta färg. Häll ca 1 msk av den heta sockerblandningen i botten på var och en av portionsskålarna. Vicka på skålarna medan sockret fortfarande är varmt, så att hela bottnen täcks.

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Lägg stång och kärnor i en kastrull, tillsätt grädde, kanelstång, kardemummakärnor och ½ dl socker.
Värm upp och låt sjuda ett par minuter. Sila ner blandningen i en bunke. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dom i den varma gräddblandningen. Fördela i portionsskålarna och förvara i kylen i minst 4 timmar.

Mixa bären med sockret eller bara rör dom med sockret. Fördela på panacottan precis före servering.