Hamark Produktion

Hamark Produktion

 

Meny 4


Tillbaka

Ingredienser

Potatiskaka

5-6 stora potatisar
1 liter färsk spenat
1 dl grädde
5 dl färsk svamp
3 dl riven, lagrad grevéost

 

Kyckling

2 stora kycklingfiléer
10 färska salviablad
4 skivor bacon
2 dl vatten
1 msk kycklingfond från flaska

 

Vintips:

Errazuriz Max Reserva Chardonnay
nr 6090,
ca 110 kr

Potatiskaka med spenat & svamp

4 port


Gör så här:

Dela kycklingfiléerna på mitten. Fördela salviabladen över och vira in varje halva i en baconskiva. Salta och peppra. Stek filépaketen lätt i lite smör med salvian ner i het panna. Vänd och efterstek i 175* varm ugn 12-14 minuter. Koka ur pannan med 2 dl vatten och 1 msk kycklingfond.

Skala och riv potatisen på rivjärnets grova sida. Lägg över i en bunke. Salta och peppra.

Stek spenaten mjuk i lite smör. Salta och peppra försiktigt och tillsätt ev grädde och låt koka nån minut. Ställ åt sidan. Ansa och fräs svampen mjuk i lite smör, salta och peppra.

Hetta upp 1 klick smör i en stekpanna. Lägg i hälften av potatisrivet, tryck till med stekspaden och stek på medelvärme. Pannan får inte vara för varm så att kakan blir bränd. Fördela spenat, svamp och ost över. Toppa med resten av potatisrivet och tryck till med stekspaden. Vänd kakan med hjälp av en tallrik och stek i ytterligare 10 min så att kakan får en fin färg på båda sidor. Servera med kyckling och lite sky!


Ingredienser

1 kg fläskfilé
1½ kg potatis
½ dl olivolja
½ dl finhackade färska örter (persilja, rosmarin och basilika)
1 ask cocktailtomater
2 stora kvistar färsk rosmarin
400 g tärnat bacon
3 urkärnade äpplen i klyftor
4 vitlöksklyftor
2 rödlökar
½ dl finhackad, slätbladig persilja
2 msk smör

Vintips:

Chill Out Lakes Shiraz
nr 27000,
ca 60 kronor

Äppel- & Rosmarinfilé på potatisbäd

8 port


Gör så här:

Skrubba och halvera eller kvarta potatisen. Blanda olja och kryddor och häll det i en långpanna eller eldfast form. Vänd runt potatisen i oljan och sätt in i 225* varm ugn. Baka i ca 30 minuter.

Halvera eller kvarta tomaterna och blanda ner dem tillsammans med rosmarin, bacon och äppelklyftor i potatisen. Skala och finhacka vitlök och rödlök.

Ansa och putsa köttet och skär små fickor med en vass kniv. Fyll snitten med lökhack och persilja. Bryn köttet runtom i smör så att det får en fin stekyta och lägg det ovanpå potatisen.

Sätt in i ugnen igen och stek tills innertemperaturen är 65*, ca 20-25 minuter. Skär upp i skivor och servera!

 


Ingredienser

1 påse pinjenötter
750 g brie
2½ dl hjortronsylt
naturell rapsolja till pensling

Vintips

Rocca di Montemassi Sangiovese
nr 2523,
ca 90 kronor

Briepake

10 port


Gör så här:

Rosta pinjenötterna i torr panna, passa dem noga. Riv kvadratiska ark av aluminiumfolie, pensla med olja, lägg på brieost och hjortronsylt, strö över pinjenötter. Vira ihop arken till små knyten.

Lägg knytena på grillgallret i 250* varm ugn några minuter så att osten smälter. Öppna, ät och njut!