Hamark Produktion

Hamark Produktion

 

Länderna i Västeuropa


 

Tyskland del 1

 

Tyskland del 2

 

Omslag del 1

Omslag del 2

Arbetsblad

Tyskland

Del 1
I filmen tar vi oss fram på de tyska motorvägarna, autobahn. Vi besöker staden Bremen där de båda barnen Sebastian och Taina bor. Vi besöker den del som tidigare kallades Östtyskland. Vi blickar in i Tysklands största stad och huvudstad Berlin och får i Lübeck uppleva hur det var på Hansans tid.

Del 2
Sydtyskland är full av kontraster. Böljande åkrar och vindruvsbeklädda berg. Här finns den svarta skogen Schwartzwald och byarna i Bayern. Roligast är dock att träffa Johannes och hans familj och på så sätt lära känna människorna i Sydtyskland och deras sätt att leva.

Inspelad:
2000
Av: Ewa & Rolf Hamark
Speltid: 12 min
Målgrupp: Från 9 år
Språk:
Svenska

Tillbaka


Frankrike

 

Omslag

 

 

Frankrike

När Simon, Tove och Sebastian ska redovisa landet Frankrike för klassen, tar de hjälp av sin franske brevvän Stéphane. Han berättar om sin familj och sitt land. Vi följer honom en dag, både i skolan och på fritiden och träffar också hans kompisar.
Stéphane visar oss något av Frankrikes spännande historia,
med bl a grottmålningar som är mer än 13 000 år gamla.

Vi besöker världsstaden Paris med Eiffeltornet, Triumfbågen och det hypermoderna kontorskomplexet La Defense. Vi blickar in i Monets vackra trädgård. Vi får också uppleva Frankrikes mäktiga natur med kuster, berg och floder.

Filmen bjuder också på en rundtur med olika näringar som fiske, vinodling, jordbruk, högteknologisk industri och tecknad film.
Speltid: 19 minuter

Inspelad: 1997
Av: Ewa & Rolf Hamark
Speltid:
19 min
Målgrupp: Från 9 år
Språk: Svenska


Tillbaka


Schweiz

 

Omslag

 

Schweiz

I hjärtat av Europa ligger det lilla, rika och självständiga landet Schweiz. Utanför EU, men ändå med en mycket internationell prägel. i Genéve finns över 300 olika organisationer, bl a Röda korset och Förenta Nationerna. Därför bor det också folk från olika länder här.

Jakob, tolv år, kommer från Sverige och har bott i Genéve i tre år. Han berättar om hur det är att som svensk bo i Schweiz. Vi träffar också hans familj och kompisar.

Jakob låter oss upptäcka detta vackra land som trots att det ör litet har en mycket skiftande geografi. Snöbeklädda spetsiga alptoppar med sommarskidåkning, vajande palmer i Lugano och en bördig jordbruksbygd.

Vi får också vara med om osttillverkning i Gruyere, besöka huvudstaden Bern och industristaden Zürich - och höra att man talar fyra olika språk i landet.

Inspelad: 1996
Av:
Ewa & Rolf Hamark
Speltid:
Språk:
Svenska
Målgrupp: Från 9 år

Tillbaka


Spanien

 

Omslag

 

Spanien

I filmen får vi följa med den svenska flickan Sofia till Spanien. Hon skall bada och sola men också träffa Anna, en spansk flicka från Barcelona. Vi får vara med Anna både i skolan, på fritiden och i umgänget med sin familj.

Filmen visar oss Spaniens olika delar, dess natur, kultur och historia. Vi besöker en melonodling där vi får följa melonernas väg från plockning, sortering och transport till Sverige. Filmen vill visa på mångfalden i Spanien och att det inte bara är sol och bad.


Inspelad: 1998
Av:
Ewa & Rolf Hamark
Speltid:
19 min
Målgrupp: Från 9 år
Språk:
SvenskaTillbaka


Grekland

 

Omslag

Arbetsblad

 

Grekland

Dimitra och Nikos bor i Messini som ligger i Grekland. Vi skall i filmen vara med dem och deras familj och får på så sätt uppleva och veta lite mer om landet. Vi får bl a titta in i Dimitras skola och se Nikos spela basket med sina kompisar.
Filmen lär oss också en del om Greklands historia och geografi.

Vi besöker huvudstaden Atén och klippan Akropolis med dess olika tempel. Att familjebanden är starka är inget man tar miste på.


Inspelad: 1999
Av:
Ewa & Rolf Hamark
Speltid:
20 min
Språk: Svenska
Målgrupp: Från 9 år

Tillbaka